Waarom Cerga worden?

Cerga worden biedt u als gasinstallateur alleen maar voordelen.
Meer dan 2400 gasinstallateurs hebben reeds gekozen voor het Cerga-label.

Van welke voordelen geniet u als Cerga-installateur?

 • Kwaliteitslabel is een commerciële troef
  De consumenten kennen het Cerga-label. Gas.be voert actief promotie voor Cerga in haar communicatie en door aanwezig te zijn op beurzen als Batibouw.
  Het Cerga-label geeft u voorsprong op de collega’s-concurrenten die er niet over beschikken.
 • Toekomstige klanten vinden u gemakkelijk
  Veel mensen gebruiken het internet om een installateur te zoeken. Als Cerga-installateur kunnen ze u snel vinden op de aardgassite voor consumenten.
 • Sneller de gasmeter open
  Bent u Cerga-installateur, dan is uw conformiteitsattest voldoende voor de DNB om de gasmeter te openen. Er is dan geen positief controleverslag van een erkend controleorganisme nodig. Uw klant wint dus tijd en geld bij het openen van zijn gasmeter.
 • Permanente technische bijscholing
  Wij houden u op de hoogte van nieuwe en aangepaste normen en reglementen. Gas.be zorgt voor technische ondersteuning en permanente bijscholing. Zo kunt u uw werk optimaal blijven uitvoeren.
 • Gratis advies en technische ondersteuning
  Als Cerga-installateur kunt u met technische vragen en problemen terecht bij Gas.be. Niet-Cerga installateurs kunnen dat niet.
 • Gratis registratie en uitgebreid profiel op Elgacert
  Elgacert is het digitaal platform van Gas.be waarmee alle installatiebedrijven digitale conformiteitsattesten voor de opening van de aardgasmeter kunnen aanmaken, archiveren en automatisch doorsturen naar eindklanten. Met dit uitgebreid profiel kan je als beheerder rechten toewijzen aan andere medewerkers zodat zij ook attesten kunnen opmaken en/of tekenen en behoud je een overzicht van al je attesten. Meer informatie over Elgacert en de voordelen ervan kan je terugvinden op www.elgacert.be. 
 • Eenvoudig bestellen van papieren conformiteitsattesten
  Als Cerga-installateur kan je attesten art. 48 voor het openen van de gasmeter bekomen bij het Cerga-secretariaat. Niet Cerga-installateurs en doe-het-zelvers moeten deze attesten kopen bij een erkend controleorganisme.
 • Toegang tot exclusieve informatie en documentatie via deze site
 • Gratis nieuwsbrief Cerga.news
  Als Cerga-installateur ontvangt u regelmatig nieuwsberichten met specifieke informatie voor de professionele gasvakman.

Hoe Cerga worden?

U volgt een opleiding en laat door uzelf gerealiseerde installaties controleren. Lees hoe u de stap zet naar Cerga.