Over premies

De verschillende regionale overheden steunen burgers die voor de duurzaamheid en zuinigheid van gas gaan. Verschillende sites geven je een volledig overzicht van de geldende premies in jouw regio.

Ook Gas.be ondersteunt jouw duurzame investeringen met premies.

Vervangpremie Gas.be

Een premie per nieuw aardgastoestel wordt door Gas.be toegekend in het kader van de vervanging van een oud aardgastoestel door een nieuw aardgastoestel onder volgende voorwaarden:

  • Er liggen meer dan 20 jaar tussen het jaar van de installatie van het oude toestel en het jaar van de factuur voor de installatie van het nieuwe toestel.
  • De installatiefactuur voor het nieuwe toestel is gedateerd na 21 november 2019
  • Het toestel dat wordt vervangen is een toestel voor uw centrale verwarming, een warmwatertoestel of een individueel ruimteverwarmingstoestel voor een woongebouw (vrijstaand huis, appartement of een gebouw met meerdere verdiepingen). De premie bedraagt :

    1. 500 euro voor een nieuw centraal verwarmingstoestel op aardgas met een maximaal nominaal vermogen van 70 kW (condensatieketel, gaswarmtepomp, condenserende warme lucht generator, hybride warmtepomp op gas, micro cogeneratie op gas). Voor de toestellen met een nominaal vermogen hoger dan 70 kW, 5 euro extra per kW boven de 70 kW worden toegekend met een plafond van 2.500 euro per toestel (overeenkomstig met 470 kW);
    2. 200 euro voor een nieuw aardgas warmwatertoestel voor : de onmiddellijke productie van warm water of voor de opslag ervan;
    3. 150 euro voor een nieuw toestel voor individuele ruimteverwarming (kachel, convector of inbouwhaard) op aardgas).

Alle informatie, beschikbaarheid en voorwaarden vind je op de website https://premie.gas.be

Schoorsteenpremie

Een premie van 300 € per aangesloten condensatieketel wordt toegekend voor de renovatie van een collectieve schoorsteen in een bestaand appartementsgebouw om er efficiënte individuele ketels werkend op aardgas op aan te sluiten. 

Alle informatie, beschikbaarheid en voorwaarden vind je op de website https://premie.gas.be