image

Ik wil Cerga-installateur worden

Neem vandaag nog de beslissing:

image

Opleiding en bijscholing

De basisopleiding Cerga, de Cerga-opleiding "Gasmonteur", de specifieke opleiding voor propaangas of de permanente bijscholingen. Cerga zorgt al meer dan 15 jaar voor kwalitatieve opleidingen voor vakmensen en doet dit in samenwerking met meer dan 20 erkende opleidingscentra

Overzicht van alle opleidingen

Waarom Cerga.news lezen

Cerga.news lezen biedt u niets dan voordelen

  • blijf op de hoogte van de laatste normering
  • nieuwe ontwikkelingen
  • actuele informatie
Lees hier alle edities van Cerga.news

Vervangpremie voor oude gastoestellen

Met de nieuwe vervangpremie voor gastoestellen, ouder dan 2000, kunnen uw klanten van een vervangingspremie genieten.

De premie bedraagt 500 euro voor een nieuw centraal verwarmingstoestel op aardgas met een maximaal nominaal vermogen van 70 kW (condensatieketel, gaswarmtepomp, condenserende warmeluchtgenerator, hybride warmtepomp op aardgas). 5 euro extra per kW worden toegekend met een plafond van 2.500 euro per toestel (overeenkomstig met 470 kW).

Voor een nieuw warmwatertoestel op aardgas voor de onmiddellijke productie van warm water of voor de opslag ervan is er een premie van 200 euro en voor een nieuw toestel op aardgas voor individuele ruimteverwarming (bv. kachel, convector of inbouwhaard) is er een premie van 150 euro.

Alle informatie omtrent deze premie en de procedure tot aanvraag vindt u op https://premie.gas.be.

Permanente bijscholing 2020 - nu ook online via webinar

Sinds 27 januari 2020 organiseert Cerga een verplichte bijscholing van 8 uur over de 2de uitgave van de normen NBN B 61-001 "Verwarmingssystemen in gebouwen - Ontwerp van stookafdelingen - Totaal nominaal vermogen groter dan of gelijk aan 70 kW" en NBN B 61-002 "Verwarmingssystemen in gebouwen - Ontwerp van stookafdelingen - Totaal nominaal vermogen kleiner dan 70 kW", die gepubliceerd werd op 17/09/2019. Deze normen behandelen de ontwerpcriteria voor stookafdelingen waar verbrandingstoestellen op gasvormige brandstoffen geplaatst zijn, bestemd voor de centrale verwarming van gebouwen of voor de productie van warm water.

Deze bijscholing is verplicht te volgen vóór 21 juni 2020 door alle technisch verantwoordelijken van Cerga-installatiebedrijven en kan gevolgd worden bij één van de erkende opleidingscentra.  

Door de verlengde coronamaatregelen zijn alle scholen gesloten en zijn de opleidingen opgeschort. Daarom hebben we beslist dat deze bijscholing nu ook online via webinar kan gevolgd worden. Zo kan u deze bijscholing volgen vanuit uw kot en moet u zich niet verplaatsen naar het opleidingscentrum.

Een overzicht van de geplande sessies vindt u op onze opleidingskalender.